Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 25.
syyskuuta
2018.
Onnittelut -
10.11.2017, 10:17

Neloset viettävät itsenäisyyspäivän juhlaa Mikaelissa - tajolla paljon pieniä yllätyksiä

Joulukuun alussa, 5.12 konsertti- ja kongressitalo Mikaelin katon alle saapuu jokainen mikkeliläinen 4.luokkalainen paitsi juhlimaan itsenäistä Suomea, myös opettelemaan juhlakäyttäytymistä. Juhla ja sen pukuloisto aamun valmistautumisineen on monelle oppilaalle syksyn ehdoton kohokohta. Lasten itsenäisyyspäivän juhla on osa kaupungin kulttuuri- ja koulutuspalveluiden yhteistoiminta Kulttuuripolkua, jonka myötä mikkeliläiset peruskoululaiset pääsevät tutustumaan vuosiluokittain eri kulttuuri- ja taidesisältöihin. 4.luokkalaisten sisällöksi on määritelty kyseinen itsenäisyyspäivän juhla.

Juhla alkaa kaupunginjohtaja Timo Halosen sekä kasvatus- ja opetusjohtaja Seija Mannisen toivottaessa jokaisen juhlavieraan tervetulleeksi kättelemällä. Yhteisen maljan nostamisen sekä Halosen puheen jälkeen vieraat siirtyvät Martti Talvela –saliin seuraamaan ohjelmaa, joka pitää sisällään mm. yhteislauluja, ääniakrobaatti Rudirokin sekä Mikkelin kaupunginorkesterin esiintymisen. Saliohjelman jälkeen vaihdetaan vapaammalle, kun oppilaat pääsevät kiinni buffet –pöydän antimiin sekä tanssimaan discossa.

Lasten itsenäisyyspäivän juhlaa on järjestetty Mikkelin kaupungissa jo toistakymmentä vuotta. Suomen pyöreiden vuosien kunniaksi juhlassa tulee olemaan paljon pieniä yllätyksiä oppilaille.