Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 25.
syyskuuta
2018.
Onnittelut -
13.11.2017, 16:16 – päivitetty 15.11.2017, 10:43

Mikkelissä ihan hillitön joulun avaus - mukana Muumipeikko ja Pikku Myy

Media

Mikkelin joulun avaus tapahtumaa vietetään lauantaina 25.11.2017. Tapahtumapäivä alkaa klo 10.30 yhteisellä kulkueella, joka lähtee Tuomiokirkon rappusten edustalta. Kulkue kulkee kävelykatua pitkin torille. Kulkueeseen onkin lupautunut tänä vuonna Joulupukin lisäksi iso joukko erilaisia maskotteja. Jukureiden Heimo maskotti, Hanna- ja Henri Hippo, Onni Orava, Apsi Apina, Visulahden Dino ja Mikke nalle marssivat jouluisissa tunnelmissa kohti toria. Torin lavalla on jouluista ohjelmaa klo 11.00 – 11.30. Ohjelma torilla jatkuu klo 13 asti. Luvassa on lisäksi lukuisia jouluisia tapahtumia ympäri kaupunkia.

- Nyt on tarkoitus houkutella ihmiset viettämään joulun avausta Mikkeliin pidemmästäkin matkasta, kertoo tapahtuman järjestäjä Mikke ry:n toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij.

- Uskon, että maksuttomat parkkipaikat, monipuoliset jouluiset ohjelmat ympäri kaupunkia ja jouluinen tunnelma houkuttelee ihmisiä koko päiväksi Mikkeliin , hän kertoo.

- Myös jouluista ruokaa on tarjolla, sillä kahviloita ja ravintoloita on houkuteltu kattamaan jouluisia herkkuja pöytiin tuona päivänä, hän iloitsee.

Toriohjelman lisäksi ohjelmaa on päivällä tarjolla mm. Mikkelin teatterissa klo 13 teoksellaan Elling. Kenkäverossa on Tonttuseikkailu klo 12 ja 14 ja lisäksi suositut Naisten Messut ovat klo 9 – 14 Esedulla.

Muumipeikko ja Pikku Myy käynnistävät joulunsa Mikkelistä

Suositut Muumipeikko ja Pikku Myy tulevat juhlistamaan joulun avausta Mikkeliin. He esittävät esityksen Muumien Talviseikkailu Mikkelin torin lavalla noin klo 11. Esityksen jälkeen rakastettavat hahmot ovat halattavissa torilla. Mikkeliin on myös saatu järjestettyä Joulun avauksen kunniaksi ennakkonäytös Muumien uudesta elokuvasta: Muumien Taikatalvi. Elokuva esitetään Ritzissä lauantaina 25.11 klo 14.

- Elokuvan virallinen ensi-ilta on vasta 1.12, mutta meidän toiveesta, elokuva nähdään Mikkelissä jo joulun avauksessa, iloitsee Kinolinnan yrittäjä Mika Luukkonen.

Liput tulevat ennakkomyyntiin 18.11 Kinolinnaan ja Ritziin. Nopeimmille ennakkoon lipun ostaneille jaetaan myös Muumitouhukirja.

Torilla tapahtuu

Torilla pääsee tapaamaan kaverikoiria, ratsastamaan hevosella ja ponilla, ajamaan koiravaljakkoajelua, istumaan Mikkelin Ladun kodassa, jossa luetaan joulusatuja, tanssimaan tonttutanssia Eslin puuhapisteellä ja tutustumaan paloauton saloihin. Myös Angry Birds – tapahtumien suositut liikuntavälineet ovat kokeiltavissa. Joulupukki on tavattavissa torilla aina klo 13 saakka. Torilta starttaa myös jännittävä Lahjajahti, jonka järjestää Kaupunki Lahjaksi -tiimi.

Savon Jousien leijonilla on glögiä ja pipareita myynnissä, jonka tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Vuoden tonttuteko palkinto jaetaan lavaohjelman aikana ja tonttutyöt jakavat karkkeja kaikille.

Ilotulitus klo 16.00

Koko tapahtumapäivä huipentuu klo 16 Mikkelin torille, kun Kauppakeskus Akseli avaa Suomi100 -vuotta joulunsa näyttävästi ilotulituksen kera. Kauppakeskus Akselissa on jouluista ohjelmaa tarjolla myös koko päivän.

Kaunein Jouluikkuna -kilpailu keskustan liikkeissä

Kaikkia keskustan liikkeitä kannustetaan somistamaan näyteikkunansa jouluiseen ilmeeseen, nimittäin etsinnässä on Mikkelin kaunein jouluikkuna. Kilpailuun mukaan lähtevien yritysten tulee ilmoittautua mukaan ennakkoon osoitteeseen kari.jaaskelainen@mikkelinkeskus.fi. Näyteikkunoiden tulee olla valmiina 25.11 mennessä. Mukaan ilmoittautuneet ikkunat käydään kuvaamassa ja äänestys parhaasta ikkunasta toteutetaan Mikke ry:n facebook sivuilla. Voittaja julistetaan 8.12 Mikkelin Jouluteltta -tapahtuman avajaisissa.

Joulumyyjäiset torilla

Tänäkin vuonna kutsutaan kaikki halukkaat koululuokat, yhdistykset ja yritykset joulumyyjäisiin torille. Koululuokille ja yhdistyksille myyjäisiin osallistuminen on maksuton. Yrityksiltä veloitetaan toripaikkavuokra eli 15 euroa. Mukaan myyjäisiin pääsee ennakkoilmoittautumalla: kari.jaaskelainen@mikkelinkeskus.fi.

Maksuton parkki keskustassa 25.11

Kuten jo kahtena edellisenä vuotena Mikkelin kaupunki ja Mikke Ry haluavat toivottaa kaikille hyvää joulua ilmaisilla kahden tunnin parkkipaikoilla tapahtumapäivänä. Kadun varsilla olevat maksulliset parkkipaikat toimivat päivän ajan pysäköintikiekoilla. Myös Mikkelin Toriparkki haluaa tarjota yhden tunnin ilmaisen parkkiajan joulun avauksen kunniaksi.

Piparkakku Mikkeli

Stellaan luodaan toista kertaa yhteisöllinen Piparkakku maailma. Yrityksiä on haastettu mukaan rakentamaan oma piparkakkutalo. Myös kaikki kaupunkilaiset voivat osallistua piparkakkumaailman tekoon. Piparkakkumaailmaan otetaan vastaan erilaisia piparkakkuelementtejä perjantaina 24.11 klo 10-12 Kauppakeskus Stellassa.

Päivän ohjelma:

10.30 Joulukulkue (startti Tuomiokirkon portailta)
11.00 Torin lavaohjelma
11.00 – Jouluiset ruoka/kahvilatarjoukset keskustassa
13 Toritoiminta päättyy
14.00 Muumien Taikatalvi elokuva Ritzissä
16.00 Ilotulitus Kauppakeskus Akselin katolta

Muuta:

Maksuttomat parkkipaikat kadulla (2 h)
Maksuton 1. tunti toriparkissa
Naisten messut Esedulla 9 – 14
Elling Mikkelin teatterissa 13
Tonttuseikkailu Kenkäverossa 12 ja 14

Torilla tapahtuu 11-13

Joulupukki
ESLI:n Tonttujumppaa
Poniajelua
Koiravaljakkoajelua
Mikkelin Ladun kodassa joulutarinoita
Lahjajahti (Järjestäjä: Kaupunki Lahjaksi)
Savon Jousen leijonien pipari + glögipiste
Yhdistysten/luokkien myyjäiset
Torimyyjät myyvät jouluisia tuotteita
Mikkkelin VPK:n paloauto- ja kalustoesittely
Kaverikoirat rapsutettavina
Lukuisa joukko erilaisia maskotteja tavattavissa
Tonttuseikkailun tontut Nuutti ja Noomi jakavat karkkeja