Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Keskiviikko, 24.
huhtikuuta
2019.
Onnittelut -
16.4.2018, 9:41

Mikkelin Tiedepäivillä asiaa kestävästä luonnonvarojen käytöstä

Mikkelin Tiedepäivät käynnistyvät torstaina 19. huhtikuuta klo 12 kaikille avoimella seminaarilla Mikkelin yliopistokeskuksen auditoriossa. Seminaarin aiheet käsittelevät kestävää luonnonvarataloutta yhteiskunnassa ja tulevaisuuden energianlähteitä.

- Kannattaa tulla kuulemaan, kuinka hevosenlantaa voi hyödyntää energianlähteenä ja mitä puuhaavat hyönteismaailman hyvät, pahat ja rumat. Ohjelmassa on paikallisten asiantuntijoiden ajankohtaisia puheenvuoroja ja kuullaanpa siellä myös nuorten ajatuksia tulevaisuuden luonnonvarojen käytöstä, asiantuntija Ulla Jurvanen Mikkelin yliopistokeskuksesta kertoo. 

Seminaarin jälkeen Tiedepäivät jatkuvat professori Timo Honkelan luennolla Paikallisuus digimaailman vahvuutena. Professori Honkela Helsingin yliopistosta pohtii luennollaan sitä, kuinka digitaalisuutta ja tekoälyä voidaan edistää menestyksekkäästi paikallisin resurssein. Luento on kaikille avoin ja maksuton ja myös se pidetään yliopistokeskuksen auditoriossa klo 16.30 alkaen.

Tiedepäivät jatkuvat seuraavan viikon tiistaina 24.4. klo 9.30 Mikkelin seutukirjastossa. Tuolloin lapsilla ja muilla lapsenmielisillä on mahdollisuus osallistua Tiedesatutunnille lastenosastolla. Kansantieteilijä, dosentti Teppo Korhonen lukee elämästä entisaikaan ja kertoo oman lapsuutensa leikeistä ja peleistä.

Torstaina 26.4 kirjastolla pääsee tekemään tutkimusmatkan villiyrttien maailmaan klo 16.30-18. Projektipäällikkö Birgitta Partanen kertoo villiinnyttävistä villiyrteistä ja yrttitutkija Bertalan Galambosi puhuu tutkimuksesta tuotannon tukena. Tilaisuuden aikana on mahdollisuus tutustua Kotikorven puutarhan yrtteihin.

Mikkelin yliopistokeskus, Luonnonvarakeskus, Mikkelin seutukirjasto ja Mikkelin lukio järjestävät Tiedepäivät yhteistyössä Mikkelin kaupungin kanssa. Tapahtuma järjestetään nyt kymmenettä kertaa ja tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.