Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Maanantai, 25.
kesäkuuta
2018.
Onnittelut -
16.6.2017, 14:30

Mäntyharjulla tapahtuneen henkirikoksen tutkinta jatkuu

Sunnuntaina 4.6.2017 noin kello 06.30 poliisi sai hälytyksen Mäntyharjulle, missä ilmoituksen mukaan Kauppatiellä oli ammuttu miestä. Uhri kuoli saamiinsa ampumavammoihin tapahtumapaikalla.

Kaksi miestä poistui paikalta henkilöautolla mutta poliisi sai toisen miehistä kiinni melko pian tapahtuman jälkeen. Toinen miehistä otettiin kiinni myöhemmin iltapäivällä. Etelä-Savon käräjäoikeus vangitsi molemmat miehet 7.6.2017 todennäköisin syin rikoksesta epäiltyinä. Syytteen nostamisen määräaika on 31.8.2017.

Esitutkinnassa rikosnimikkeenä on murha. Tutkinnan yhteydessä on kuulusteltu useita henkilöitä ja esitutkinta jatkuu mm. epäiltyjen kuulusteluilla. Toinen epäillyistä on lähtenyt avaamaan aamun tapahtumia mutta toinen on varsin muistamaton rikokseen liittyvistä asioista. Silminnäkijöiden todistajakuulustelut on suoritettu. Poliisi odottaa tekniseen rikospaikkatutkintaan liittyviä lausuntoja KRP:n rikoslaboratoriosta lähiaikoina.

Poliisilla on alustava käsitys teon motiiveista mutta tutkinta niidenkin osalta jatkuu. Käytettyyn ampuma-aseeseen ja vangittuihin henkilöihin liittyviin osallisuuskysymyksiin eli rikoksentekijöiden rooleihin tapahtuman yhteydessä ei poliisi ota vielä kantaa.