Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Lauantai, 26.
toukokuuta
2018.
Onnittelut -
8.8.2017, 13:37

Luonteri pyöräily polkaistaan lauantaina - lähtöpaikkana Anttolan Hovi

Lauantaina 12.8. pyöräillään perinteinen Luonteri Pyöräily. Lähtöpaikkana toimii Anttolan Hovi. Etelä-Savon liikunta ry:n järjestämässä pyöräilytapahtumassa on mukana tänä vuonna yhteensä 300 pyöräilijää, matkavaihtoehtoina ovat 42 kilometrin viinitilareitti sekä 95 kilometrin reitti. Ennakkoilmoittautuminen loppuu tiistaina, mutta myös lauantaina paikan päällä tapahtumakansliassa klo 9 asti.

Tämän vuoden tapahtumaan on yhä enemmän pyritty houkuttelemaan mukaan perheitä, sekä pyöräilyn on tarkoitus olla todellinen matalankynnyksen kilpailu. Lyhyempi viinitilareitti sopii hyvin myös perheen nuoremmille pyöräilijöille.

- Nuoria on selvästi alkanut kiinnostaa yhä enemmän pyöräily ja pyöräilytapahtumat. Luonteri pyöräily tarjoaa nuorille hyvän haasteen ja etenkin 42 kilometrin retki on hyvä matka heille, toteaa Tuomas Anttonen Etelä-Savon liikunnan projektipäällikkö.

Pyöräilyn suosia on selvästi noussut viime vuosina ja pyöräilytapahtumien kävijämäärät ovat kasvaneet viime vuosien aikana. Luonteri Pyöräilyn kävijämäärä on tänä vuonna viime vuosien tasoa, noin 300 pyöräilijää. Luonteri Pyöräilyn luonne on muuttumassa yhä enemmän kuntoilutapahtumaksi, jonka vuoksi kilpasarjasta on luovuttu. Matkan varrella voi, vaikka pysähtyä tauolle Ollinmäen viinitilalla, tai käydä lettukahvilla Koikkalan kesätorilla.

- Tapahtumalle on löytynyt oma paikkansa suomen pyöräilykartalla. Luonterin Pyöräilyn reitti tarjoaa upeat maalaismaisemat sekä jylhät mäet haastavat pyöräilijät ylittämään itsensä. Tänä vuonna ei järjestetä kilpasarjaa, jonka tarkoituksena on painottaa, että pyöräilyssä tavoitellaan oman itsensä haastamista, kertoo Tuomas Anttonen