Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Lauantai, 26.
toukokuuta
2018.
Onnittelut -
10.8.2017, 14:45

Esedulla ammatilliset opinnot aloittaa lähes 1000 opiskelijaa

Media

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla aloittaa ammatilliset opinnot tänä syksynä lähes 1000 uutta opiskelijaa. Ensi maanantaina ammatilliset perustutkinto-opinnot aloittaa 587 opiskelijaa, joista 447 Mikkelissä ja 140 Pieksämäellä.

Näiden lisäksi aikuiskoulutuksessa aloittaa elo-syyskuussa lähes 400 uutta opiskelijaa. Näistä noin 320 opiskelee ammatillista perustutkintoa ja noin 80 ammatti- tai erikoisammattitutkintoa. Ensi viikolla opintonsa aloittaa myös vajaa 20 opiskelijaa ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa Valma –koulutuksessa.

Vapaita opiskelupaikkoja haussa

Esedulla on vielä haussa kevään yhteishausta vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja. Pieksämäellä vapaita paikkoja on peruskoulupohjaisena parturikampaajaksi, merkonomiksi, kokiksi ja datanomiksi sekä kone- ja tuotantotekniikkaan ja rakennusalalle. Mikkelissä on opiskelupaikkoja peruskoulupohjaisena leipuri-kondiittoriksi, kokiksi/tarjoilijaksi, kiinteistönhoitajaksi ja talonrakentajaksi sekä ylioppilaspohjaisena merkonomikoulutukseen.

Vapaita opiskelupaikkoja on myös aikuiskoulutuksessa. Haussa on paikkoja mm. maatalousalan, puutarhatalouden tai talotekniikan perustutkintoihin, vanhustyön ammattitutkintoon tai työvalmennuksen erikoisammattitutkintoon. Myös Valma-koulutukseen mahtuu vielä mukaan.

Opiskelupaikkatilanne elää vielä. Vapautuvia peruutuspaikkoja voi kysyä oppilaitoksesta syyskuun alkuun asti. Jatkavat opiskelijat aloittavat opintonsa keskiviikkona 16.8.2017. Jatkavia opiskelijoita Esedulla on ammatillisena peruskoulutuksena suoritettavassa koulutuksessa 1 038.